Prvé zadanie

Teraz Vám vysvetlím ako test bude prebiehať

 

Podrobne si prečítaje celý nasledovný text. Nič neprehliadnite, nič neignorujte. Je to dôležité!

 

Čím lepšie výsledky a čím rýchlejšie budete doručovať, tým viac budete zarábať. Čím samostatnejší budete, tým viac budete zarábať. Ja Vás budem tvrdo tlačiť k samostatnosti a poctivej príprave. Nečakajte, že to bude jednoduché. Nečakajte, že Vás niekto povedie teraz za ruku a bude riešiť za Vás problémy, na ktoré narazíte. Na to nemáme čas ani peniaze. Teraz je to o Vás. Dávam Vám príležitosť patriť medzi elitu a je na Vás ako sa tejto šance chopíte.

 

Na spracovanie nasledovného zadania máte 24 hodín.
Vami dodané výsledky vyhodnotíme slovne a môžete získať jedno z nasledovných hodnotení: Nesplnil očakávania, Splnil očakávania, Prevýšil očakávania, Významne prevýšil očakávania.

V prípade, že Vaše hodnotenie bude Splnil očakávania, Prevýšil očakávania alebo Významne prevýšil očakávania, naša platená spolupráca môže začať.

V prípade, že Vaše hodnotenie bude Nesplnil očakávania, dostanete druhú šancu, ale výsledkom pri druhom pokuse musí byť hodnotenie Prevýšil očakávania alebo Významne prevýšil očakávania, aby sme mohli začať platenú spoluprácu.

 

Teraz máte možnosť dokázať, že dobre platený IT job naozaj chcete a že to nie je iba sen, ale že je to úprimná snaha. Job, ktorý Vám ponúkam, nie je jednoduchý. Neplatíme ani za snahu a ani za odpracované hodiny. Platíme za dodané výsledky. Výsledky dodané načas a v dohodmutej kvalite. Ale to som Vám už vysvetľoval vo videu.

Ak zákazníka prekvapíte pozitívne, bude Vás chváliť, bude Vás odporúčať, bude Vás milovať. Zvýšite tak svoju hodnotu a Váš príjem bude rásť. Pri každom projekte urobte niečo viac ako pri predchádzajúcom projekte. Stále sa zlepšujte. Dajte zákazníkovi viac ako očakáva. Každý miluje pozitívne prekvapenia. Aj Vy určite milujete pozitívne prekvapenia. Mám pravdu?

Teraz som ja Váš prvý zákazník a dávam Vám prvú ulohu, splnením ktorej sa kvalifikujete na platenú spoluprácu so mnou. 

Tu je prvé zadanie. Budem náročný ihneď od začiatku, pretože aj dobre platiaci zákazníci sú vždy nároční. Máte na splnenie tejto úlohy 24 hodín. Vďaka časovému tlaku si overím ako poctivo a precízne ste kurzom prešli a či to nebolo pre Vás iba pasívne sledovanie video obsahu. Keď ste boli malé dieťa a chceli ste sa naučiť bicyklovať, tak iba pozeraním výukového videa by ste sa jazdiť na bicykli nenaučili. Museli ste nasadnúť na bicykel a trénovať. A to isté platí o programovaní a práci IT-čkára. Teória Vám dá prehľad o možnostiach, ale iba prax z Vás urobí skutočného majstra. Ak ste kurz prešli poctivo a poctivo ste spracovavali zadania, mali by ste mať všetko pripravené a 24 hodín je oveľa viac ako potrebujete na splnenie nasledovného zadania.

ZADANIE:

  1. Založte si webhosting a tam umiestnite svoju vlastnú osobnú webovú stránku, ktorú ste vytvorili ako súčasť kurzu. Musí to byť verzia, ktorú ste vytvorili v systéme správy webu Umbraco. Využijete ju teraz na propagáciu svojich schopností, aby som si vedel urobiť obraz o Vašich kvalitách. Využijete ju neskôr na propagáciu svojich služieb u svojich vlastných potenciálnych zákazníkov a budúcich zamestnávateľov a odberateľov. Takto potvrdíte, že ovládate prácu s webhostingom, HTML, CSS, C#, MS SQL aj Umbraco a videá z kurzu neboli pre Vás iba pasívnou konzumáciou video obsahu.
    Hosting odporúčam vytvoriť u active24.sk. Hosting wy.sk, ktorý som tiež kedysi odporúčal už nie je použiteľný, keďže už neposkytujú pre nových klientov Windows ASP.NET typ hostingu. Očakávam, že mi dáte prihlasovacie meno a heslo do Umbraca aj do členskej sekcie webu, aby som si mohol pozrieť aj vývojársku Umbraco časť webu aj členskú sekciu webu. 
  2. Očakávam, že stránka bude krajšia ako stránka, ktorú som ja prezentoval v kurze.
  3. Očakávam, že stránka bude plne funkčná pri prehliadaní na počítači aj na mobile.
  4. Dajte mi na stiahnutie ZIP kompletného projektu svojej Umbraco osobnej stránky podobne ako som ja dal v kurze na stiahnutie vzorové webové stránky a to vrátane SQL skriptu na naplnenie databázy, aby som si to mohol spustiť a pozrieť aj lokálne u seba. Chcem si pozrieť kvalitu a čistotu zdrojových kódov. Očakávam, že mi dáte prihlasovacie meno a heslo do Umbraca aj do členskej sekcie vytvoreného webu, aby som si mohol pozrieť aj vývojársku Umbraco časť webu aj členskú sekciu webu. 
  5. Očakávam, že ma prekvapíte pozitívne niečím, čo nečakám.
  6. Očakávam, že splníte toto zadanie tak, aby mne jeho kontrola zabrala, čo najmenej času. Zdôrazňujem, aby ste sa nesnažili so mnou teraz vyjednávať a ani zjednodušovať splnenie zadania na úkor môjho času.
  7. K bodom 1. - 6. spíšte dokument, ktorý mi pošlete e-mailom a jasne a stručne popíšte ako ste splnili body 1. - 6. Zároveň do tohto dokumentu napíšte čo najviac aj o sebe. Kde bývate, či máte rodinu, aké máte vzdelanie, kde pracujete, aké boli Vaše predchádzajúce zamestnania, aké sú Vaše koníčky atď. Skrátka okrem pracovných vecí chcem vedieť čo najviac aj o Vašej osobe a Vašom živote. Zároveň do tohto dokumentu napíšte aj to, prečo by sme si mali vybrať pre spoluprácu práve Vás. A ako poslednú vec tam napíšte, aký najväčší problém ste v živote museli riešiť a ako ste ho vyriešili.

Určite to nie je jednoduché, ale platená prax nebude o nič jednoduchšia. Ak máme spolupracovať, musím Vám otvorene povedať, že to bude ešte oveľa náročnejšie ako pri tomto prvom zadaní.

Ak ste to doteraz brali ako zábavu, poviem Vám otvorene, že to môže byť aj naďalej pre Vás zábava, ale očakávam plne funkčné a načas dodané výsledky. Presne tak, ako to očakávajú platiaci zákazníci.

Vy dodáte výsledky. Ja zaplatím Vám. Zákazníci zaplatia mne. Myslím, že je to fér. Súhlasíte?

Ak si na toto zadanie netrúfate, napíšte mi hneď, že sa na to ešte necítite. Môzete sa následne vrátiť do kurzu a zlepšiť svoje znalosti a schopnosti. Keď si budete myslieť, že ste pripravený, môžete sa znovu ozvať, ale očakávam, že toto prvé zadanie už budete mať hotové. Zároveň Vám dám potom nové zadanie. To bude ešte náročnejšie, tak sa uistite, že ste naozaj prešli kurz poctivo a ste 100% pripravený. Dám Vám ešte jednu šancu. Poslednú šancu. Dám Vám nové zadanie, ale o úroveň ťažšie ako toto prvé.

Môže to byť čokoľvek z kurzu. Môže to byť HTML, CSS, JavaScript, SQL, Umbraco, C#. Možno budem chcieť, aby ste mi ukázali vlastný eshop, ktorý ste vytvorili podľa vzorového eshopu (naplnspajzu.sk), ktorého kompletné zdrojáky som Vám v kurze poskytol. Ak to budem chcieť, tak určite sa neuspokojím s tým, aby bol vizuál Vášho eshopu 100% totožný s tým, ktorý ste dostali ako vzor v kurze.

Ak máme spolupracovať, musím vedieť, že sa poctivo pripravíte a že sa nedostanem do trápnej situácie so zákazníkom a nebudem mu musieť vysvetľovať, že som to dal začiatočníkovi a on to nezvládol.

"Ja to skúsim" v našej spolupráci neexistuje! Akceptované sú iba možnosti "urobím to" alebo "neurobím to". A v takom prípade buď spolupráca bude alebo nebude.

Určite chápete, že musím byť tvrdý a prísny. Iba poctivá práca s precíznou kontrolou prináša výborné výsledky a nadpriemerné odmeny. Priemernosť tu nemá miesto. Chcem z Vás urobiť diamant, za ktorého prácu sú zákazníci ochotní zaplatiť viac ako konkurencii. Na Vaše šťastie je IT sektor plný priemerných IT-čkárov. Ja sa ale snažím vychovať nadpriemerných IT-čkárov a preto som naročný ihneď od začiatku spolupráce. Nech sú veci jasné ihneď od začiatku.

 

Platí staré známe príslovie:

 

 

“Ťažko na cvičisku! Ľahko na bojisku!”

 

 

Ing. Roman Dufek, DUFEKSOFT, s.r.o.
odpovede píšte na dufeksoft@dufeksoft.com