Ako neplatiť bankové poplatky

Tieto bankové poplatky sa už platiť nebudú

Nedávno som sa dostal k nasledovnej myšlienke, ktorú ľudia súhlasne zdieľali. 
Pozrite sa na to a určite dáte za pravdu, že to je správny názor.

 

Prečo by sme všade mali platiť v hotovosti bankovkami a nie kreditnými kartami ??

Vo vrecku mám v hotovosti 50€ bankovku. Idem do reštaurácie a zaplatím ňou večeru. Majiteľ reštaurácie tú bankovku potom použie na zaplatenie práčovne. Majiteľ práčovne tú bankovku potom použije na zaplatenie holiča. Holič tú bankovku potom použije na nákupy. Po neobmedzenom počte zaplatení to ostane stále 50€ bankovka, ktorá každému, kto ju na platenie použil splnila jeho účel a banka si z každej tej uskutočnenej hotovostnej platobnej transakcie odgrgla nasucho...

Ale ak prídem do reštaurácie a zaplatím večeru digitálne - Kreditnou kartou, bankové poplatky za moju platobnú transakciu budú cca 2€ a rovnako bude poplatok 2€ za každú ďalšiu transakciu platby či majitela reštaurácie, či platby majiteľa práčovne, či platby holiča atď ..... Po 20 transakciách zostane teda z počiatočných 50 € iba 10 € a zvyšných 40 € sa vďaka všetkým uskutočneným digitálnym transakciám stalo majetkom banky.

Takže už chápete, prečo chcú zrušiť cash a nastoliť digitálnú peňaženku???

Ibaže ...

Teraz sa Vám pokúsim vysvetliť v čom je tento pohľad na vec pre Vás škodlivý. Pozorne čítajte ďalej až do konca, pretože to čo Vám teraz poviem Vám môže Vašu životnú a finančnú situáciu radikálne zlepšiť a posunúť Vás k takému príjmu a životu o akom sa Vám ani nesníva.

Stačí zmeniť jeden jediný prístup, ktorý sa Vám teraz pokúsim vysvetliť na príkladoch bankových poplatkov.

Toto, čo bolo popísané vyššie o platbe v hotovosti v porovnaní s platbou kartou je síce pravda, ale poplatky z bankových transakcií sú pre banky iba omrvinka. Nie je to ich hlavný príjem.

A Vás ani nemusí trápiť, či je to ich hlavný príjem alebo zanedbateľný príjem. Je to ich biznis. Vymysleli si to a zarábajú na tom.

Vás by malo zaujímať úplne niečo iné. Problémom väčšiny ľudí je fakt, že vidia omrvinky a neriešia podstatné veci a preto je aj ich príjem omrvinkou v porovnaní so zvyškom peňazí v obehu. Ak by sa ľudia sústredili nie na omrvinky, ale hľadali by cestu ako sa legálne dostať k veľkým sumám, tak by neriešili to, že banky a kartové spoločnosti si berú poplatok z platby kartou. Bohatstvo sa netvorí tak, že sa snažíte šetriť, ale práve naopak, že sa snažíte zarábať čo najviac, aby ste mohli aj čo najviac utrácať.

Chápem to, prečo to ľudia robia. Prečo im vadia bankové poplatky. Prečo im vadia iné mnohé veci. Je vždy jednoduchšie nájsť vynníka niekde inde ako nájsť riešenie ako sa posunúť vpred.

Čiže nemyslite ako ušetriť, ale sústredťe sa na to ako viac zarobiť.

Je to podobné ako keby šprintér hľadal spôsoby ako spomaliť súperov. Naopak každý šprintér sa snaží prísť na to ako byť rýchlejší. Ako zlepšiť svoj výkon a nezaoberá sa tým ako zhoršiť súperov výkon. A to platí všeobecne v čomkoľvek.

Ak chcete byť lepší, tak snažiť sa zhoršiť výkonnosť vašich súperov, nikdy nie je správna cesta.

Sústreďte sa na seba a zlepšovanie svojho výkonu. Sústrediť sa na to, ako zhoršiť výkonnosť ostatných okolo Vás, Vám nepomôže.

 

Dáva to zmysel?

Ak áno, tak sa pridajte k nám do IT. Naučte sa zručnosti, ktoré Vám umožnia zarábať viac. Poďte do IT. Tu sa za hodinu práce platí oveľa viac ako v akomkoľvek inom odvetví.

Je to na Vás. Či budete do smrti šetriť alebo získate zručnosti, ktoré Vám umožnia zarábať viac a zbavia Vás každodenných myšlienok na to kde a ako ušetriť.

Naučte sa viac o programovaní a tvorbe webových stránok.
Pridajte sa a získajte dobre platený IT job aj keď nie ste počítačový génius.

PRIDAJTE SA
a
získajte IT job